Matematik Cafe
MATEMATİKCAFE.COM
  Ana Sayfa
  Atatürk Köşesi
  Ders Notları
  Soru Bankası
  ÖSS-SBS(OKS)
  Matematik Olimpiyatları
  Matematik Videoları
  Matematik Karikatürler
  Üniversite Rehberi
  Faydalı Siteler
Soru Bankasina Gitmek Için Tiklayiniz
İSTATİSTİKLER
» Dökümanlar bölümünde 190 ders ve 157 soru dökümani bulunuyor.
------------------------
» Sitemizde su anda aktif 21 kisi bulunuyor.
------------------------
» Toplam 28431 üyemiz bulunuyor.

KPSS HAZIRLIK
  KPSS Hakkında
  KPSS Matematik
  KPSS Türkçe
  KPSS Tarih
  KPSS Coğrafya
  KPSS Vatandaşlık Bilgisi
  KPSS Eğitim Bilimleri
  KPSS İktisat
  KPSS İşletme-Muhasebe
  KPSS Hukuk
  KPSS İstatistik
  KPSS Maliye
  KPSS Çıkmış Sorular
  Kurum Sınavları
  KPSS Cafe

yurtdışı dil okulları- kpss cd- Matematikciler.COM

MATEMATİK NEDİR ?
Matematik Terimleri Sözlügü'nde Matematik; "biçim, sayi ve çokluklarin yapilarini, özelliklerini ve aralarindaki iliskilerini akil bilim yoluyla inceleyen ve sayi bilgisi, cebir, uzay bilim gibi dallara ayrilan bilim" olarak tanimlanmaktadir.Ancak " Matematik nedir ? sorusunu tek bir tanimla tam olarak yanitlamak oldukça güçtür.

Matematigin ne oldugunu, onun özelliklerini ve elemanlarini belirterek daha iyi açiklamak mümkündür.Matematigin ögeleri ise, mantik, sezgi, çözümleme, yapi kurma, genellik, bireysellik ve estetikten olusur. Bu özellik ve ögelere dayali olarak sunu belirtebiliriz

Matematik, yeni bilgilerin elde edilmesi, elde edilen bilgilerin açiklanmasi, denetlenmesi ve sonraki kusaklara aktarilmasinda yer ve zamana bagli olmayan güvenilir bir araçtır.

Yazının Devamını Okumak İçin Tıklayın...

EĞİTİM HABERLERİ

Matematikte başarı da başarısızlık da genetik

Matematikte başarı da başarısızlık da genetik

Matematikle başı hoş olmayanlara iyi haber. ABDli araştırmacılar matematik zekasının genetik olduğunu kanıtladı ABD`de yapılan bir araştırma sayılarla ilgili doğuştan gelen duyarlılığın, matematik yeteneğine sahip olmada okulda alınan eğitimden daha önemli olduğunu ortaya çıkardı. 8sütün ABD...

Matematiği sevdiren dergi

Matematiği sevdiren dergi

Soyut matematiği duru bir dille gençlere aktarmayı hedefleyen Matematik Dünyası, profesyonel matematikçiler tarafından amatör ruhla hazırlanıyor ve yeni eğitim yılına da iddialı giriyor.Ünlü matematik profesörü Ali Nesin, `Eğitim yılı başında oğrenciler okula hevesle gelirler; özellikle birinci yıll...

Amerikan filmleri, matematiği vurdu!

Amerikan filmleri, matematiği vurdu!

Yıllardır Amerikan yapımı `lise filmleri`nde gençlere aşılanan, `inek` tiplemesine benzemek istemeyen Amerikalı gençlerin matematik dersinden uzak durması, Amerikan matemeatiğinin sonunu getirdi. ABD`de artık sadece göçmenler matematikle ilgileniyor. Herkesin futbol oyuncusu ya da amigo olmak istedi...

Burs Ve Kredi Başvuruları 20 Ekimde

Burs Ve Kredi Başvuruları 20 Ekimde

Ek yerleştirme ile yükseköğretim programlarına yerleştirilen öğrencilerden burs, öğrenim ve katkı kredisi almak isteyenler, 20-22 Ekim tarihleri arasında YURTKUR başvurabilecek. YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, yaptığı yazılı açıklamada, kurum tarafından, 2008-2009 öğretim döneminde ek yerl...

Ankaralılar Uzayı Keşfedecek

Ankaralılar Uzayı Keşfedecek

Ankara Üniversitesi Rasathanesi, "Dünya Uzay Haftası" etkinliğiyle, uzayı keşif olanağı sunacak. Ankara Üniversitesi (AÜ) Rasathanesi, "Dünya Uzay Haftası" dolayısıyla 5 Ekim Pazar günü düzenleyeceği etkinlikte, başkentlilere uzayı keşif olanağı sunacak. TÜBİTAK'ın desteğiyle düzenlenen ve ...

MATEMATİK MAKALELERİ
  Matematik Nedir
  Matematik Tarihi
  Ünlü Kuramlar
  Ünlü Matematikçiler
  Geometri Hakkında
  Geometri Kullanımı
  Neden Matematik
  Matematiğin Temel İlkeleri
  Günlük Hayatta Matematik
  Matematiğin Sırları
  Kültür Olarak Matematik
  Matematiğin Sınıflandırılması
  Matematiksel Sonsuzluk
  Taşlardaki Geometri
  Sıfır Rakamı
  Gauss Metodu
  Matematik ve Aşk
  Atatürk'te Matematiksel Düşünüş

KULLANICI GİRİŞİ
Kullanıcı Adı :
Şifre :

Yeni Üyelik Kayıp Şifre

ÖSS REHBERLİK
  ÖSS ve Özellikleri
  ÖSS Adaylari için Tavsiyeler
  ÖSS Matematik Nasil Çalışılır

FORUMDAN BAŞLIKLAR
  Ünlü Matematikçiler
  Matematik Makaleler
  Matematik Haberleri
  Akademik Matematik
  ÖSS Matematik-1
  ÖSS Matematik-2
  ÖSS Geometri 1-2
  Lise Matematik
  İlköğretim Matematik
  Çıkmış ÖSS Soruları
  Matematik-Geometri Slaytları
  Matematik Hastanesi
  Teorem-İspat Yöntemleri
  Matematik Programları

Anasayfa | Hakkimizda | Site Haritasi | iletisim | Reklam & Sponsorluk | Kullanim Haklari
(C) 2007-2008 MatematikCafe.com