|
|
|
 |
|
 |
| » Dökümanlar bölümünde 190 ders ve 157 soru dökümani bulunuyor. |
| ------------------------ |
| » Sitemizde su anda aktif 25 kisi bulunuyor. |
| ------------------------ |
| » Toplam 26938 üyemiz bulunuyor. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| MATEMATİK NEDİR ? |
Matematik Terimleri Sözlügü'nde Matematik; "biçim, sayi ve çokluklarin yapilarini, özelliklerini ve aralarindaki iliskilerini akil bilim yoluyla inceleyen ve sayi bilgisi, cebir, uzay bilim gibi dallara ayrilan bilim" olarak tanimlanmaktadir.Ancak " Matematik nedir ? sorusunu tek bir tanimla tam olarak yanitlamak oldukça güçtür.
Matematigin ne oldugunu, onun özelliklerini ve elemanlarini belirterek daha iyi açiklamak mümkündür.Matematigin ögeleri ise, mantik, sezgi, çözümleme, yapi kurma, genellik, bireysellik ve estetikten olusur. Bu özellik ve ögelere dayali olarak sunu belirtebiliriz
Matematik, yeni bilgilerin elde edilmesi, elde edilen bilgilerin açiklanmasi, denetlenmesi ve sonraki kusaklara aktarilmasinda yer ve zamana bagli olmayan güvenilir bir araçtır.

|
|
|
|
EĞİTİM HABERLERİ |
|
 |
Okul& Dersane Farkı
|
|
Bir liseli için hedef nedir? Üniversiteye girmek. ÖSS’de yeterli puan almak! Devletin kendi koyduğu bir sınava aynı zamanda hazırlık yapılmasını yasaklaması garip olmaz mı?
Bir liseli için hedef nedir? Üniversiteye girmek. Nasıl yapılıyor bu iş? Devletin yazıp çizdiği ÖSS'de yeterli puan ... |
|
|
|
 |
En Zor Test Sosyal Bilimler
|
|
Yarımağan: Adaylara en zor gelen Sosyal Bilimler testi
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, ÖSS'de adaylara yöneltilen Türkçe sorularına verilen doğru yanıt oranlarına bakıldığında Türkçe testinin geçen yıllara göre daha kolay olduğunu, adayların Sosyal Bilimler testinde diğerlerine göre daha... |
|
|
|
 |
Geniş Aralıklarda Tercih Yapın...
|
|
Yarımağan, Yükseköğretim kontenjanlarında artışlar olduğu için, adayların başarı sırasına göre ‘dar’ bir aralık yerine, geniş bir aralıkta tercih yapmasını önerdi
Yükseköğretim programlarının kontenjanlarında önemli artışlar olduğu için, adayların başarı sırasına göre 'dar' bir aral... |
|
|
|
 |
ÖSS Ve YDS Sonuçları Açıklanıyor
|
|
Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve Yabancı Dil Sınavı (YDS) sonuçları 12 Temmuz Cumartesi günü açıklanacak...
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinden yapılan açıklamaya göre, 15 Haziran 2008 Pazar günü gerçekleştirilen ÖSS ile 22 Haziran 2008 Pazar günü gerçekleştirilen YDS sonuçlarının değerlendir... |
|
|
|
 |
OKS'de Tercihler 11-18 Temmuz'da
|
|
Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nın (OKS) sonuçları yarın saat 10.00'da açıklanacak.
Adaylar, sınavdan aldıkları puanları saat 10.00'dan itibaren MEB'in http://meb.gov.tr internet adresinden öğrenebilecekler.
Bu yıl son kez yapılan OKS sonuçlarına göre, 2008-2009 ö... |
|
|
|
|
 |
|
|
ANKET |
|
|
|