|
|
|
 |
|
| İSTATİSTİKLER |
| » Dökümanlar bölümünde 190 ders ve 157 soru dökümani bulunuyor. |
| ------------------------ |
| » Sitemizde su anda aktif 17 kisi bulunuyor. |
| ------------------------ |
| » Toplam 28431 üyemiz bulunuyor. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| MATEMATİK NEDİR ? |
Matematik Terimleri Sözlügü'nde Matematik; "biçim, sayi ve çokluklarin yapilarini, özelliklerini ve aralarindaki iliskilerini akil bilim yoluyla inceleyen ve sayi bilgisi, cebir, uzay bilim gibi dallara ayrilan bilim" olarak tanimlanmaktadir.Ancak " Matematik nedir ? sorusunu tek bir tanimla tam olarak yanitlamak oldukça güçtür.
Matematigin ne oldugunu, onun özelliklerini ve elemanlarini belirterek daha iyi açiklamak mümkündür.Matematigin ögeleri ise, mantik, sezgi, çözümleme, yapi kurma, genellik, bireysellik ve estetikten olusur. Bu özellik ve ögelere dayali olarak sunu belirtebiliriz
Matematik, yeni bilgilerin elde edilmesi, elde edilen bilgilerin açiklanmasi, denetlenmesi ve sonraki kusaklara aktarilmasinda yer ve zamana bagli olmayan güvenilir bir araçtır.

|
|
|
|
EĞİTİM HABERLERİ |
|
 |
Matematikte başarı da başarısızlık da genetik
|
|
Matematikle başı hoş olmayanlara iyi haber. ABDli araştırmacılar matematik zekasının genetik olduğunu kanıtladı
ABD`de yapılan bir araştırma sayılarla ilgili doğuştan gelen duyarlılığın, matematik yeteneğine sahip olmada okulda alınan eğitimden daha önemli olduğunu ortaya çıkardı.
8sütün
ABD... |
|
|
|
 |
Matematiği sevdiren dergi
|
|
Soyut matematiği duru bir dille gençlere aktarmayı hedefleyen Matematik Dünyası, profesyonel matematikçiler tarafından amatör ruhla hazırlanıyor ve yeni eğitim yılına da iddialı giriyor.Ünlü matematik profesörü Ali Nesin, `Eğitim yılı başında oğrenciler okula hevesle gelirler; özellikle birinci yıll... |
|
|
|
 |
Amerikan filmleri, matematiği vurdu!
|
|
Yıllardır Amerikan yapımı `lise filmleri`nde gençlere aşılanan, `inek` tiplemesine benzemek istemeyen Amerikalı gençlerin matematik dersinden uzak durması, Amerikan matemeatiğinin sonunu getirdi. ABD`de artık sadece göçmenler matematikle ilgileniyor. Herkesin futbol oyuncusu ya da amigo olmak istedi... |
|
|
|
 |
Burs Ve Kredi Başvuruları 20 Ekimde
|
|
Ek yerleştirme ile yükseköğretim programlarına yerleştirilen öğrencilerden burs, öğrenim ve katkı kredisi almak isteyenler, 20-22 Ekim tarihleri arasında YURTKUR başvurabilecek.
YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, yaptığı yazılı açıklamada, kurum tarafından, 2008-2009 öğretim döneminde ek yerl... |
|
|
|
 |
Ankaralılar Uzayı Keşfedecek
|
|
Ankara Üniversitesi Rasathanesi, "Dünya Uzay Haftası" etkinliğiyle, uzayı keşif olanağı sunacak.
Ankara Üniversitesi (AÜ) Rasathanesi, "Dünya Uzay Haftası" dolayısıyla 5 Ekim Pazar günü düzenleyeceği etkinlikte, başkentlilere uzayı keşif olanağı sunacak.
TÜBİTAK'ın desteğiyle düzenlenen ve ... |
|
|
|
|
|
|
|